Şikayetiniz ile ilgili uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Garanti Servisinde Cep Telefonuma Zarar Verildi Ve Ben Yapmadığım Halde Bu Yüzden Garanti Kapsamı Dışı Bırakıldı. Nasıl Haklılığımı İspatlayacağım?

UZMAN GÖRÜŞ BELİRTTİ
TEKNOSA
TEKNOSA

Paylaş

Teknosa internet sitesinden Samsung Galaxy S23 Ultra aldım, ilk 6 ay dolmadan kılıfla kullandığım halde telefon çerçevesinin bazı kısımlarının boyası soyuldu ve ben boyayla kaplı olduğunu bilmiyordum, internetten araştırdığımda boya soyulması şikayetlerini tecrübe eden başka kimselerde varmış. Ayrıca telefonun pili çabuk bitiyordu. Bu şikayetlerle evimin yakınındaki Teknosa mağazasına ilk 6 ay dolmadan gidip telefonun servise gönderilip yenisiyle değiştirilmesini istedim. Telefonu teslim alıp "ÜRÜN GÖNDERİM FORMU" verdiler. Birkaç gün sonra Samsung Yetkili Servis olarak "DESTEK BİLİŞİM" telefonla beni aradılar ve telefonun köşe çerçevesinde darbe kaynaklı hasar olduğu için garanti kapsamı dışında olduğu söylendi fakat ben telefonu teslim ederken telefonun köşe çerçevesinde darbe kaynaklı hasar yoktu ve onarım için 6700 TL civarı para istendi. Pil hakkında bir değerlendirme yapmadılar. Düzenlenen servis raporunda hiçbir şey açık, net, anlaşılır değil. Ben, telefonu mağazaya teslim ederken sözlü olarak görünür bir başka fiziksel sorunun olup olmadığını sorduğumda bir başka fiziksel sorunun olmadığı belirtilmişti. Hatta düzenlenen ıslak imzalı "ÜRÜN GÖNDERİM FORMU"nun ürün hakkındaki "Fiziksel Durumu" kısmında "Kullanılmış" dışında bir açıklamaya veya şerhe yer verilmemişti. Bunu mağazaya gidip tekrar söylediğimde ilgili alanın boş bırakılmaması için "kullanılmış" yazıldığını benim belirttiğim anlama gelmediğini söyleyerek kendilerini savundular. Telefonu benden teslim alındığı sırada servise gönderilmesi için telefon kayıt yapılırken telefonunun fiziksel durumuna ilişkin detaylı kesintisiz videosunun çekilip çekilmediğini sordum, çekilmemiş dediler hatta fotoğraf bile çekmemişler. Benzer soruyu Destek Bilişime sorduğumda, ürün paketinin kendilerine ulaştığında paketin açılışında detaylı kesintisiz video kaydı alınıp alınmadığını sordum. Bazı fotoğraflar çekilmiş ama bu fotoğraflar ürüne hasar verildikten sonra yeniden fotoğraflanıp telefon ellerine ulaşır ulaşmaz ilk fotoğraflar olduğu konusunda aldatıcı beyanda bulunmuş olabilirler. Ben haklılığımı nasıl ispatlayacağımı bilemedim, hukuk bu konuda ne diyor?


                                                    
                                                    
                                                    Uzman.Halil

Tüketici Başvuru Merkezinin 0 850 777 0300 Whatsapp hattından analiz gurubu oluşturularak tüketicinin sorusu cevaplanmıştır

 1  
cevap

Profesyonel Destek Al

Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Şikayetlerinize çözümler üretiyoruz.
Hemen Ücretsiz Üye Olun
Whatsapp'tan Profesyonel Destek Al