Şikayetiniz ile ilgili uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Cayma Hakkımın Olamadıgını Söylüyorlar

HUKUKİ SÜREÇTE

World Languages Association A.Ş'nın parçası olan Amerikan Dili ve Edebiyatı Yabancı Dil Kursları A.Ş'nin bir firma yetkilisi ile telefonda yaptıgımız görüşme sonucu bana e-mail yolu ile sözleşme göndermiş ve telefon görüşmesi anında bu sözleşmeyi onatmıştır. Bana whatsApp üzerinden senetler gönderip bu senetleri imzalıyarak ptt ile adreslerine postalamamı istemiştir. Şüphelenerek bu işlemi gerçekleştirmedim. Birkaç saat sonra ise caymak istedigimi beyan ettim ve tarafıma sözleşme gönderilen e-mail adresinede caymak istedigimi belirttim. Ancak e-mail adresi üzerinden hiçbir dönüt alamadım. Yetkili ise tarafıma 'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15/ğ. maddesi' dayanak göstererek asla cayma hakkımın olmadıgını söyledi. Birkaç günlük ugraş ve baskılar sonucu paranın tamamını tek seferde ödedim. Sonrasında cayma dilekçesi yazıp tarafa ilettim ancak hala cevap alamadım. Makbuz dışında resmi bir fatura talebinde bulundum ancak bana TC. kimlik numaramın yanlış oldugu için kesemediklerini söylediler ve yanlış bildirdigimi iddia ettiler. Ancak dogru verdigimi söyledim ve kanıtlamalarını istedim. TC. kimlik numaram olmadan nasıl işlem yaptılar ve benden neyin ödemesini aldılar tam bir muallak. Faturayı kesmek için tekrar TC. numaram istendiginde güvenmedigim için vermedim. Aldıgım anlık bir hizmet olmadıgı ve hala hizmet almadıgım için ben bu maddenin bu durum için geçerli olmadıgını ve talebim degerlendirmeye alınmadıgı için hak ihlaline ugradıgımı düşünüyorum. Ayrıca üniversite ögrencisiyim günlerdir beni perişan ettiler ve inanın sınavım geldi çalışamıyorum, yardım etmenizi rica ediyorum.


                                                    Uzman20636

1- Önbilgilendirme aşaması usulüne uygun yerine getirilmediği için geçersiz sözleşme gereğince ödediğiniz bedeli geri talep edebilirsiniz. 2. (önbilgilendirme aşamasının usulüne uygun olduğunu kabul edersek) süresinde cayma hakkını kullandığınız için ödediğiniz bedeli geri talep edebilirsiniz. Uzman bir hukukçudan yardım almanızı tavsiye ederim.


                                                    Uzman20636

Telefon aracılığı ile yapılan mesafeli sözleşmelerde, öncelikle ön bilgilendirme aşamasının yapılması zorunludur. Ön bilgilendirme aşamasında; cayma hakkı, sözleşmenin tüm unsurları, haklar, yükümlülükler gibi sözleşmeyle ilgili tüm hususlar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılmasını kapsamaktadır. Bu aşamadan sonra sözleşme kurulma aşamasına geçilebilir. Bu aşamanın usulüne uygun şekilde yerini getirildiğini sağlayıcı firma yani muhatap firma ispatlamalıdır. Uygulamada bu ön bilgilendirme aşaması genelde usulüne uygun yapılmamaktadır. Dolayısıyla bu aşama usulüne uygun yapılmadı ise yapılan sözleşme geçersizdir. Geçersiz sözleşme halinde sözleşme kurulmadığı için taraflara herhangi bir yükümlülük yüklemez. Bu nedenle, firma ön bilgilendirme aşamasını yerine getirdiğini ispatlamak zorundadır. Ayrıca bu aşamanın usulüne uygun yapıldığını kabul etmemiz halinde de hiçbir gerekçe bildirmeden 14 gün içinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Cayma hakkını kullandığınızda herhangi bir bedel ödemenize gerek yoktur. Uzman bir hukukçudan yardım almanızı tavsiye ederim.

 1  
cevap

Profesyonel Destek Al

Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Şikayetlerinize çözümler üretiyoruz.
Hemen Ücretsiz Üye Olun
Whatsapp'tan Profesyonel Destek Al