Şikayetiniz ile ilgili uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Ev Sahibimin Cikarma Talebi

FİRMA CEVABI BEKLENİYOR



Paylaş

Merhaba!, iyi günler dilerim… Youtube’da gezinirken şans eseri sn. aydın ağaoğlu’nun bir kanala verdiği röportaja denk geldim. Benim destek almak istediğim ve merak ettiğim şey, ev sahibimin bu aybaşı telefonda yaptığım görüşmede “kendim oturacağım bu yüzden cikmanı istiyorum” demesiyle ilgili. İzmirde yasamaktayım. Ben kira kontratımı eylül 2018 tarihinde yaptım. Ve bugune dek 1 gün bile aksatmadan kirami düzenli ödedim. Aramızda hicbir sıkıntı olmadı. Ancak belirtmeliyim ki , asıl mülk sahibi kendisinin halasıdır. Ben tuttuğum günden bu yana kendisiyle hic tanismadim. Sanıyorum ki Aralarında sözel olarak bi anlasmıslık var. Evin kiraya verilmesiyle ilgili tüm işleri yeğeninin görmesini istemis . Bu yuzden kontratim da kira ödemelerimide yegeniyle yaptım . Hem mülk sahibimin hem yegeninin kendine ait evleri var. Her ikiside aileleriyle yasamakta ve bu ev 1+1 küçük bir ev. Yani , kendilerinin oturma istekleri biraz mantıksız. Dolayisiyla, cikarma istekleri karsisinda izlemem gereken yollar nedir ? Sizden destek istiyorum mümkünse. Şimdiden teşekkür ediyorum.


                                                    
                                                    
                                                    Yönetici-11

Daha hızlı ve profesyonel destek için 0 850 777 0 300 numaralı telefonun WhatsApp hattından mesajla ulaşabilirsiniz. Mesajınızda isim, soyisim belirterek sorunu özetlemeniz halinde ek kısa sürede cevap verilecektir.


                                                    
                                                    
                                                    Uzman.Halil

Kiraya verenin kendisi, Eşi, Altsoyu, Üstsoyu , Kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyacı olması gerekir. Konut ihtiyacına dayalı tahliye davası açma hakkı konutu kiralayana aittir. Konutu kiralayan bizzat malik olabileceği gibi, malik olmayan 3. kişiler de olabilmektedir. Yani ev sahibi olmayan kiralayanda davayı açabilir.. Gereksinim gerçek, samimi ve zorunlu olmalıdır. Sizin anlattığınıza göre şu an kendisine ait daha geniş evde oturuyorsa size ait yerden çıkmanızı istemesinin mantıklı bir gerekçesi olması lazım. Öyle bir gerekçe yok ise davayı açamaz. Dava açma süresi süreli kira sözleşmesinde bir aydır. Kira sözleşmesinin tarih vs yazmadığınız için dava süresi ile ilgili net bilgi veremiyoruz . Daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Profesyonel Destek Al butonundan yada telefon ile yardım talep edebilirsiniz. Şikayetiniz serketerya tarafından dinlendikten sonra uzman kişiye yönlendirilirsiniz. Sorunuzu yöneltmek ve cevap almak için Whatsaapp üzerinden analiz grubu oluşturulacaktırı. Gerekli belge ve bilgiler alındıktan sonrna sorunuza ayrıntılı şekilde cevaplanacaktır.

 1  
cevap

Profesyonel Destek Al

Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Şikayetlerinize çözümler üretiyoruz.
Hemen Ücretsiz Üye Olun
Whatsapp'tan Profesyonel Destek Al