Şikayetiniz ile ilgili uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Tavan Boyası Atması

UZMAN GÖRÜŞ BELİRTTİ
CİTROEN
CİTROEN

Paylaş

Şubat 2020 döneminde almış olduğum Cirtoen C5 Aircross Şhine donanımlı aracımda 4-5 ay gibi kısa sürede boya atması oluştu. Citroen Türkiye hatayı kabul edip teklifte bulundu. tekliflerini kabul etmiş olmama rağmen 5 ay oyalayıp daha sonra tamir zamanı geldiğinde tekliflerinden vazgeçip hiç cazip olmayan yeni teklif sunmuşlardır. yeni teklifin kabul edilmesi mümkün değildir. ilk teklif telefon görüşmelerinden her ay teyit edildi. son teklif ise yazılı olarak gönderildi. bilinçli olarak yaptıkları açıkça bellidir.


                                                    
                                                    
                                                    Mehmet

Merhabalar, öncelikle mevcut durumuzda aldığınız ürün hukuken ayıplı mal statüsündedir. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre ayıplı mal, tarafların üzerinde anlaştığı örneğe aykırı veya sahip olması gerekli niteliklere sahip olmaması sebebiyle taraflar arasındaki sözleşmeye aykırı olan mala denir. Aldığınız ürünün tavan boyasının deforme olması maddi ayıp niteli taşır. Bu durumda tüketici olarak sizlerin seçimlik haklarınız doğar. Tüketici ayıplı bir mal satın almışsa; malı iade ederek sözleşmeden dönme, ayıp oranında bedelden indirim isteme, ücretsiz tamir isteme, mümkünse satılanın ayıpsız olanıyla değiştirme haklarına sahiptir. Belirttiğim bu haklardan birini seçme hakkı tüketici olan size aittir. Ürünü aldığını yer size bu hakları tanımak zorundadır. Eğer satıcı bu kurallara uyarak sizin mağduriyetiniz konusunda size dönüş sağlamadıysa siz il veya İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvurmalısınız Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Tüketici Hakem Heyeti kararına göre eğer itiraz etmek isterseniz kararı tebliğ aldıktan on beş gün içerisinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilirsiniz.


                                                    
                                                    
                                                    Mehmet

Sayın Tüketici şikayetinizi e devlet sayfasından THH tine ve Cimere şikayet ediniz. Sonuç Alamaz iseniz sitemizden Profesyonel destek talebinde bulunabilirsiniz.

 1  
cevap

Profesyonel Destek Al

Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Şikayetlerinize çözümler üretiyoruz.
Hemen Ücretsiz Üye Olun
Whatsapp'tan Profesyonel Destek Al