Yorumunuz başarıyla gönderildi. Onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.
Ben Büşra, İngilizce öğretmeniyim Siirt'te. Yeni atandığım için evime eşyalar alıyordum. 1 ay önce iade politikasına bakıp hiç açmadan gönderdim ürünü dilekçede de yazdım ve iade ettim. Ses seda yoktu ve aramaya başladım artık. Hatta canlı ders aralarında arıyordum. Yarım saat arayla Her aradığımda yeni bir talep oluşturup bana otomatik aynı maili atıyorlar ki bir önceki aramamda bunu belirtmeme rağmen. Daha ürün elime ulaşmadan iade politikasına bakıp ürünü hiç açmadan gönderdiğim halde, haber vereceğiz deyip "ürünün ambalajı açılması durumunda tarafımızca iade işlemleri gerçekleştirilememektedir. Bu sebeple ürün tarafınıza geri gönderimi sağlanacaktır. " mailini atıp duruyorlar.Dalga mı geçiyorlar. Yıllardır internetten alışveriş yapıyorum böylesini müşterisini yalancı çıkartanı, alay eder gibi bir süreç içine atanını görmedim. Bana mail atmayı kessinler artık. En son aradığımda kamera kayıtlarına bakacaklarını da söylemişlerdi yalan söylüyorlar beni mağdur ediyorlar. Açmadığım ürünü işgüzarlık yaparak şu an olmadığım adrese geri yollayıp servise götürmemi ve ordan rapor almamı istiyorlar. Asla kabul etmiyorum. Eğer ürün açılmış olsa 1 aydır beni oyalamazlardı. Ki ben hemen yollamıştım. Aramasam bunu da yapmayacaklardı. Para iademi yapsınlar artık. 1 ay oldu ben o ürünü göndereli. Hiçbir sonuca ulaşamadım 1 aydır. Aramaktan bıktım. Sabrım taştı. Twitterdan bile yazdım cevap yok. Not: kaç tane mail attıkları ile ilgili ekran görüntüm var fakat 5 mb aşırı küçük olduğu için boyutunu küçüültsem de sisteminize yükleyemiyorum.
Merhaba, şimdi ise bunu yazmışlar "Elektronik ürünlerin iadesi servis raporuyla birlikte yapılabilmektedir. Servis raporu olmadan iade işlemi yapılamayacağı için ilgili markanın müşteri hizmetleri ya da yetkili servisiyle görüşmenizi rica ederim. Ürünle ilgili iade raporu almanız durumunda bilgi vermenizi rica ederiz." iyi de açmadım ben bu ürünü neden servis raporu alayım. Madem öyle neden 1 ayın sonucunda bunu söylüyorlar. Ne yapmam gerekir bu durumda
Anlatımınızdan internet üzerinden alışveriş yaptığınız anlaşılmaktadır. Bu tür sözleşmeler mesafeli sözleşme olarak adlandırmaktadır. Bu sözleşmelerde • Tüketici, sözleşmenin kurulmasından önce, mal veya hizmete dair hususlarda satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilmek zorundadır. Mesafeli sözleşmenin en önemli unsurlarından olan ön bilgilendirmenin amacı; tüketicilerin satıcı veya sağlayıcı ile karşı karşıya gelmediği ve almayı düşündüğü mal veya hizmeti somut olarak görmediği veya deneyemediği alışveriş yönteminde sözleşme konusu mal veya hizmete dair önemli hususların alışverişten önce verilmesinin sağlanarak, tüketicilerin neyi satın almak üzere oldukları ve ne gibi hak ve yükümlülüklere sahip oldukları konusunda haberdar etmektir. • Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır. • Cayma hakkının bazı istisnaları vardır. Örneğin, çabuk bozulabilen ve son kullanma tarihi geçebilecek mallar ya da tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kullanılamamaktadır. • Cayma hakkının kullanımı için satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirim yapılması yeterlidir. • Cayma hakkının kullanılması durumunda tüketici malı 10 gün içinde satıcının belirtmiş olduğu kargo firması ile ücretsiz olarak iade etmeli ve satıcı da 14 gün içinde bedel iadesini yapmalıdır. Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir. • Satıcı veya sağlayıcı siparişini taahhüt ettiği süre içinde yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre 30 günü geçemez. Aksi takdirde tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Somut olayda A101 ile yaptığınız mesafeli sözleşmede A101’in size gerekli bildirimi yaptığı, sizin yasada öngörülen şekilde cayma hakkınızı kullanarak malı iade ettiğiniz, ancak süresi içerisinde A101’in bedeli iade etmediği anlaşılmaktadır. Aldığınız ürünün bedeline göre Tüketici Hakem Heyetine, yahut da Tüketici mahkemesine müracaat ederek ödediğiniz bedelin size iadesine yönelik karar çıkarabilir, icra yoluyla paranızı alabilirsiniz. Bu noktada bir avukat desteği ile bu işlemleri yerine getirmeniz faydalı olacaktır.
Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.