Şikayetiniz ile ilgili uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Teknik Servis Ücreti

UZMAN GÖRÜŞ BELİRTTİ
ACER
ACER

Paylaş

Ben Acer marka bir laptop kullanmaktayım. Garantisi hala devam etmekte. 2019 kasım ayında almıştım. Geldiğinde ekranında sorun vardı, 2 defa teknik servise göndermeme rağmen bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Ben de kullanmaya devam ettim. 2021 ocak ayında da bilgisayarın ısınması, fanların sesli çalışması ve ekran sorunundan dolayı tekrar teknik servise gönderdim. Teknik servis bana "Cihazın içi açılmış ve orjinal olmayan parçalar takılmış, bu sebeple cihaz garanti kapsamı dışına çıkmıştır. Takılan parçalar yüzünden cihazın anakartı arızalanmış 6281 lira ücret ödemeniz gerekmektedir." Dedi. Ben de ücret ödemeyi kabul etmeyip cihazı geri istedim. Kesinlikle bahsettikleri gibi bir durum söz konusu değil. Cihazı hiç bir şekilde açmadım. E devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve doğru düzgün bir geri dönüş alamadım, bana kanundaki ilgili maddeyi yolladılar sadece cevap olarak. Nasıl bir yol izlemeliyim?


                                                    Uzman10345

İyi günler Rasim Bey, tüketici hakem heyeti, başvurunuzu olumlu veya olumsuz cevaplandıracaktır. Garanti süresi devam ederken bilgisayarı yetkili servis dışında bir yere götürmek hayatın olağan akışına aykırıdır. Bilgisayarınızı daha önce yetkili servise götürdüğünüzü ifade etmişsiniz. Servis, o zaman da size yazılı bir belge vermiştir. O zaman böyle bir durum tespit edilmemiş anladığım kadarıyla. Elinizde bilgisayarınızın faturası, dolayısıyla donanım özellikleri mevcuttur. Servis, HDD ve RAM değişikliğinden bahsetmektedir. Ürünü model numarası ile sorguladığımda 1 TB HDD ile değil 512 GB SSD ile geldiğini görüyorum. RAM, yine 8 GB RAM. Bu bilgileri elinizdeki faturadan kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bilgisayarınız 512 GB SSD ile gelmişse, bunu 1 TB HDD ile değiştirmek de hayatın olağan akışına aykırı olup makul değildir. Eğer siz donanım değişikliğine gitmemişseniz, burada iki ihtimal akla geliyor. Ya ilk aldığınızda HDD olarak aldınız, ya da daha önce servise gönderdiğinizde parça değişikliği yapılmış. Faturalarınızı kontrol ettiniz ve SSDli olarak aldığınızı tespit ettiniz, siz de donanım olarak değişikliğe gitmediniz, bu durumda yetkili servis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bilgisayarı kurumsal bir yerden aldıysanız, savcılığa gitmeden önce konuyu satıcı ile de görüşmenizi tavsiye ederim.


                                                    
                                                    
                                                    Özgür

Uzman arkadaşımızın yorumuna ek olarak ben de bir şey belirtmek isterim. "E devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve doğru düzgün bir geri dönüş alamadım, bana kanundaki ilgili maddeyi yolladılar sadece cevap olarak" demişsiniz. Tüketici hakem heyeti bu şekilde bir cevap vermez. Adresinize kararın kabul ya da red şeklinde tabligat yapılması gerekir. Başvurduğunuz yerin tüketici hakem heyeti olduğuna emin misiniz? Gelen cevabı bizimle paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz..

 1  
cevap

Profesyonel Destek Al

Bu şikayetle ilgili, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

Şikayetlerinize çözümler üretiyoruz.
Hemen Ücretsiz Üye Olun
Whatsapp'tan Profesyonel Destek Al